Afspraak

Voor het maken van een afspraak is géén verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk. Wel stel ik het op prijs als u bij één van uw bezoeken uw (huis)arts op de hoogte brengt.

U kunt mij het beste een mail sturen op info@kittymesologie.nl met het verzoek tot een afspraak. Na het maken van een afspraak krijgt u een vragenlijst toegestuurd (intakeformulier). Hierin staan vragen over de klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc.

Dit stuurt u, ingevuld, tenminste 3 werkdagen vooraf aan het intakeconsult, aan mij terug (liefst digitaal) Dit intakeformulier zullen we bespreken tijdens het consult.
De volgende onderzoeken vinden ieder consult opnieuw plaats, mede om inzicht te krijgen in uw genezingsproces:

  • lichamelijk onderzoek, zoals buikorganen, huid, gewrichten, etc.
  • pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en de Ayur Veda (de oudste geneeskunde uit India).
  • EFD op handen en voeten worden 80 tot 100 punten gemeten.
  • de filosofie, diagnostiek en orgaanfuncties van de TCM en de filosofie en diagnostiek van de Ayur Veda.

Door de verschillende onderzoeksmethoden transparant te maken worden alle aspecten van de patiënt bij de diagnose en behandeling betrokken. Aan de hand van het totaalbeeld dat uit het onderzoek naar voren komt, worden de middelen uitgezocht en gecontroleerd met de EFD. De middelen kunnen bestaan uit:

  • Orthomoleculaire producten, dit is het gebruik van vitaminen en mineralen, enzymen en aminozuren.
  • Fytotherapie, dit zijn kruiden, zowel de oosterse (Ayurvedische) als de westerse kruiden,
  • Homeopathische middelen, ook Schüsslerzouten
  • Gemmotherapie, deze maakt gebruik van de geneeskundige krachten van knoppen en scheuten van bomen, stuiken, planten en kruidgewassen.

In de praktijk blijkt er vaak een combinatie van middelen nodig te zijn, eventueel aangevuld met voedings- en leef adviezen.

Vergoeding | Kosten

Er zijn steeds meer verzekeringen die het consult (gedeeltelijk) vergoeden. Een overzicht hiervan vindt u op zorgwijzer, hierop kunt u zien hoeveel u vergoed krijgt bij uw zorgverzekeraar. De praktijk is opgenomen in de zorggids waardoor u via uw aanvullende ziektekostenverzekering het consult geheel of gedeeltelijk vergoed kunt krijgen.

Een intake (vooranamnese en intakeconsult) duurt 60 minuten en kost € 125,-
Een vervolgconsult duurt 60 minuten en kost € 99,- per consult
Een kort consult duurt 30 minuten en kost € 50,-
Een telefonisch consult duurt 30 minuten en kost € 40,-
Een verslag voor artsen/specialisten kost € 40,-

Dit kunt u na de behandeling per pin of per contant voldoen. U moet ervan uit gaan dat er na 6-8 weken een vervolgconsult zal plaats vinden. Tevens zullen er nog kosten zijn, van de middelen die ik adviseer, die uit het onderzoek gekomen zijn. Tussentijds gaat u zelf aan de slag met het voorgestelde advies en de middelen. Deze extra kosten zijn voor iedereen anders, gemiddeld komt dat ongeveer op € 60,- uit. Afhankelijk van zorgverzekeraar kunt u een deel van deze kosten vergoed krijgen.

Wanneer u verhindert bent, dient u uw afspraak 2 werkdagen, voorafgaande aan de consult, af te zeggen. Wanneer u dit later doet of helemaal niet, ben ik genoodzaakt, het totale bedrag van het consult in rekening te brengen.

Kitty van Gils 
Diessenseweg 13
5081 AE Hilvarenbeek
(Ingang is via Drogisterij Mevrouw Ooievaar)

06-54358104

info@kittymesologie.nl

KvK-nr: 17263328

Licentie bij VBAG en RBCZ